Žáci ZŠ Šrámkova ovládli mezinárodní projekt Evropa ve škole

Mezinárodní soutěžní výtvarný a literární projekt Evropa ve škole představuje úspěšnou formu vzdělávání a výchovy k evropskému myšlení. Je určen dětem a mladým lidem od 5 do 21 let ze všech typů škol. Projekt je organizován nepřetržitě od roku 1953 ve 33 zemích a je organizován pod záštitou Ministerstva školství ČR a Národním institutem dětí a mládeže v Praze. Tématem letošního ročníku soutěže byla umělá inteligence.

Krajské kolo proběhlo v Ostravě, 26. 3. 2021, žáci ZŠ Šrámkova v Opavě zaznamenali v této soutěži velký úspěch v kategoriích pro druhý stupeň základních škol. 

V literární části soutěže zvítězila Nikol Schröterová (7.B), ve výtvarné části získal první místo Robert Hopjan (8.A)  za grafiku Od abaku k umělé inteligenci a druhé místo Zuzana Švrčinová (6.A) za kresbu Můj přítel robot.

Ve výtvarné kategorii středních škol pak uspěli bývalí žáci ZŠ Šrámkova a nynější studenti Slezského gymnázia v Opavě, kteří obsadili první příčky – Jana Hopjanová a Patricie Chrásková z 2.B. Všechny práce postupují do národního kola.

Mgr. Jana Chrásková