Hast du Lust, nimm den Bus… und spiel!

Věřte, nevěřte, existuje SGUN. To je zkratka pro Spolek germanistů a učitelů němčiny, který usiluje o zvýšení úrovně německého jazyka na všech typech škol. Motivace vrátit němčině ztracenou prestiž je veliká. Každoročně SGUN vyhlásí zajímavou soutěž pro všechny žáky a žákyně, kteří ví, že Deutsch ist Nummer Eins! Letošní zadání – vyrobit vlastní deskovou hru s kartičkami do hodin němčiny – jsme si nemohli nechat ujít.

Hlavy němčinářů z 9. A a 9. B se daly dohromady, chrlily nápady a výsledkem je unikátní hra Hast du Lust, nimm den Bus“, kterou by chtěl mít ve škole každý.:) Žákyně Jana Hopjanová a Patricie Chrásková naplno využily svůj výtvarný um a talent a vznikla úžasná hrací deska představující obrys Německa. Nechybělo rozdělení na jednotlivé spolkové země a vyznačení zajímavých míst. Hrací pole je silnice, po které jedou různobarevné autobusy, vyrobené moderním 3D tiskem. Ke hře patří i kartičky s otázkami. Otázky jsou známé i neznámé, zeměpisné, gramatické i oddechové. Sepsali jsme pravidla, všechno zabalili a poslali.

Teď budeme s napětím čekat, jestli se hra bude líbit i Spolku. Nám se téma soutěže moc líbilo, žáci spolupracovali, kdokoli mohl, tak nám pomohl a za to všem patří velký dík. A nezapomeňte, že kdo si hraje, nezlobí!

Žáci-němčináři z 9. A a 9. B