Deváťáky na veletrhu zaujaly prezentace škol, firem i hamburgerová soutěž

Cukráři, kadeřnice, strojaři, zdravotníci, policisté a mnoho dalších profesí a oborů se představilo minulý týden na veletrhu povolání. Akce se konala v hale v Městských sadech a zúčastnili se jí všichni naši deváťáci. A jaké byly jejich ohlasy?

·        Nejdéle jsem zůstala u kadeřnic, dívala jsem se, jak češou, některé spolužačky se nechaly učesat. Také jsem si vzala jsem různé letáky.

·        Poslechla jsem si prezentaci zdravotní školy, jejich paní učitelka říkala, že na praxi se hned ze začátku studentky učí brát krev, to mě zaujalo.

·        Zdržel jsem se hlavně u stánků průmyslových škol – opavské stavebky a strojky a průmyslovky z Bruntálu, ale také u vězeňské služby. V podstatě mi veletrh pomohl se rozhodnout, kam půjdu.

·        Já už jsem byl rozhodnutý před veletrhem, zaujaly mě spíš firmy než školy, měl jsem možnost zjistit, jaké profese se v opavských firmách mohou uplatnit.  

·        Našla jsem si obchodku, protože o ní uvažuji, vzala jsem si letáčky, poslechla si informace, asi půjdu na marketing.

·        Líbily se mi technické obory, zajímám se o tento směr, obor automechanik a podobně.  

·        Bylo to tam dobré, dobře zorganizované, zdržel jsem se hlavně u obchodky, vzal jsem si letáčky, mám v plánu tam jít.

·        Měli tam zadarmo kofolu, kávu, nanuky.

·        Zúčastnili jsme se soutěže u firmy Ferram, kde někteří spolužáci vyhráli hamburger. Nedali mi ani kousnout.