Žák roku 2021/2022

Robert Hopjan – ZŠ Šrámkova, Opava

Poslední dva roky byly velmi náročné pro všechny. Žáci byli po mnoho dní odloučeni od kolektivu, což negativně dopadalo na jejich psychiku. Robert byl po toto období velkou oporou celé třídy, nikdy neodmítnul prosbu o on-line pomoc s plněním domácích úkolů, vysvětlením probírané látky spolužákům na svých vlastních videohodinách a samozřejmě nikdy nezapomněl na spoustu vtípků pro dobrou náladu celé třídy.

Jmenuje se Robert, ale všichni mu neřeknou jinak než Robin, je žákem 9.A třídy.

Po celou dobu studia na ZŠ Šrámkova v Opavě dosahuje výborných výsledků ve všech studijních oblastech. Robert je všestranně nadaný, cílevědomý žák se smyslem pro humor. Od malička se věnuje kresbě, díky níž dosáhl řadu ocenění ve výtvarných soutěžích nejen v rámci České republiky, ale i ve světě. Za celou dobu studia na ZŠ Šrámkova se na prvních pozicích umístil téměř v 50 soutěžích a to nejen výtvarných, ale i přírodovědných. Největším výtvarným úspěchem je bronzová medaile z mezinárodní výtvarné soutěže v Tokiu, které se účastnilo 25 000 dětí z celého světa nebo stříbrná medaile za grafiku pro Paříž a UNESCO. Třikrát získal i nejvyšší ocenění v mezinárodní výtvarné soutěži v Lidicích a taktéž v mezinárodní soutěži Evropa ve škole. Nemůžeme zapomenout ani na jeho opakovaná prvenství ve výtvarné soutěži – Požární ochrana očima dětí a mládeže, kdy od roku 2015 zpravidla obsazuje první místo v okresním, krajském a i národním kole, dále pak speciální cenu poroty v Kartografické soutěži v Tokiu, což bylo poprvé, kdy Česká republika v této soutěži uspěla. Za své výtvarné úspěchy byl v roce 2018 nominován na cenu Zlatý oříšek, kde byl vybrán mezi 20 nejtalentovanějších dětí ČR.

Jeho velkou zálibou je také sport – cvičí karate, je aktivním členem opavského lukostřeleckého oddílu, jezdí rád na kole a pracuje na zahradě. Nyní byl přijat na Slezské gymnázium v Opavě.