Úspěch ve fyzice – Přírodovědná soutěž na Mendelově gymnáziu v Opavě

V pondělí 28. 3. 2022 uspořádalo Mendelovo gymnázium Přírodovědnou soutěž na krajské úrovni. Letos slavíme 200 let od narození významného přírodovědce, zakladatele genetiky, Johanna Gregora Mendela a jemu byla celá soutěž tematicky zaměřena.

Do krajského kola postoupilo osmnáct nejúspěšnějších týmů z kol oblastních, která proběhla v lednu na spádových školách v celém Moravskoslezském kraji. Soutěž přijel zahájit náměstek MSK pro školství Mgr. Stanislav Folwarczny. Program finálového kola byl obdobný oblastnímu, každé družstvo opět absolvovalo čtyři stanoviště, na kterých se žáci věnovali teoreticky i prakticky chemickým, fyzikálním, biologickým, i ekologickým tématům.

Naše družstvo ve složení: kapitán Robert Hopjan, členové Bára Strojná a Jasmin Adamčiková z 9.A, si nejlépe vedlo na stanovišti praktické fyziky. V celkovém hodnocení byli vyhlášeni jako nejlepší řešitelé, právě tohoto stanoviště. V konečném hodnocení pak obsadili krásné 12. místo v silné konkurenci víceletých gymnázií Moravskoslezského kraje.

Gratulujeme!!!!

https://www.mgopava.cz/wp-content/uploads/2022/03/vysledky_ps.pdf