Eurotopia Opava 2021 – výtvarná část

I v letošním roce se naše škola zapojila do již tradiční talentové soutěže Eurotopia Opava. Do užšího výběru byla vybrána díla našich 4 žáků a to práce žáků z 5.B, 8.A a 9.A.

Ve finále výtvarné soutěže získala první místo Vendula Krkošková z 5. B a Cenu za mimořádný výtvarný talent obdržela Felicitas Výtisková z 8.B. Děvčatům gratulujeme!

Ke každé práci děti napsaly i krátký komentář:

Babiččina bylinková zahrádka – Felicitas Výtisková

Ráda chodím do babiččiny bylinkové zahrádky, vždy je plná motýlů a broučků, které pozoruji. Když mne něco bolí, babiččiny bylinky mne zase vrátí do života. Bylinková zahrádka je plná života a dává naší celé rodině i radost do života.

Název práce: Chci mít zahradu plnou života – Eva Mrůzková

Na obrázek jsem nakreslila, jak by měla vypadat zahrada plná života. Všude je živo, všude je nějaký brouček nebo zvířátko a všichni se mají rádi a hrají si spolu.

Název práce: Zahrada na kraji lesa – Zuzana Gacková

Zahrada u naší chaty je blízko lesa. Je to zahrada plná lučních květin s vysokými stromy. Zahradu navštěvují i lesní zvířata, protože je v ní klid a pohoda. Kéž by všechny zahrady byly plné života tak jako ta naše.

Název práce: Naše zahrádka, je plná života – Vendula Krkošková

Máme s rodiči malou zahrádku, ale je v ní plno života. Krásné stromy, malé jezírko, velké mraveniště. S maminkou tam pěstujeme jahody, celé léto si na nich pochutnávám. Na zahradě pozoruji ježky, mravence, žížaly, veverky, brouky kosi i včelky.

Gratulujeme!!!!!

J.Ch. 21.10.2021