Tvoříme ze dřeva

V pátek 11. 12. 2020 se celý I. stupeň zapojil do projektového dne Tvoříme ze dřeva – Polytechnika na školách pod vedením pana Helise. Aktivita byla realizována v rámci projektu MAP Opavsko II, jehož realizátorem je Místní akční skupina Opavsko z.s.
Díky panu Martinu Hořínkovi z MAP Opavsko a Mgr. Janu Helisovi z geodeska.cz si žáci pod vedením dvou šikovných lektorů vlastnoručně vyrobili svícínky a jiné vánoční dekorace. Čtvrťáci se dokonce nebáli pustit do větších výrobků, vyrazili do školní dílny a vyrobili bezvadné domečky pro křečky a letadla!

Jednotlivé díly dřevěného polotovaru si každý žáček opracoval smirkovým papírem, větší části stloukl hřebíky, drobnější kousky se případně lepily herkulesem. Někteří si své výrobky dozdobili dle fantasie. Každý si tak vlastnoručně vytvořil milý vánoční dáreček a užil si práci s voňavým dřevem.

S panem Helisem naše škola spolupracuje již dlouho, zakládáme si totiž na tom, že se naši žáci nebojí ani práce s jiným materiálem než papírem. A protože máme výborně vybavenou školní dílnu, naši žáci tak mají možnost rozvíjet manuální, praktickou zručnost a kreativitu, a to zejména nyní, v době, kdy jsme všichni obklopeni zejména plastovými výrobky. Děkujeme a těšíme se na další tvoření.