Žákyně roku – Zuzana Švrčinová

Ve čtvrtek 22. února proběhlo ocenění nejúspěšnějších žáků opavských základních škol. Za naši školu byla letos vybrána žákyně deváté třídy Zuzana Švrčinová.

Zuzka je všestranná dívka s ohromnou fantazií, která se věnuje především kresbě, grafice, komiksové tvorbě a filmové animaci. Na poli výtvarném zaznamenává významné úspěchy. Letos se stala absolutní vítězkou Mezinárodní dětské výtvarné soutěže „Krásná jako kvítka“, které se zúčastnilo 1435 dětí z 15 zemí světa. Cenu veřejnosti a Cenu za nejzajímavější výtvarné dílo získala v celostátní kampani Nikotin víc bere, než dává pořádané Státním zdravotnickým ústavem v Praze. Dále získala ocenění v celostátních soutěžích v Lidicích, Požární ochrana očima dětí, Toulkami za zvěří či Vzduch pro život. Za své úspěchy byla nominována mezi 20 nejtalentovanějších dětí České republiky na cenu Zlatý oříšek 2023.

Zuzka je výbornou studentkou, exceluje ve všech předmětech. Je inspirací pro všechny spolužáky a nezbytnou členkou školního Ekotýmu. Je taktéž skvělou sportovkyní, ve volném čase se věnuje florbalu a letos se jí s týmem podařilo probojovat do celorepublikového finále v Nerfu.

Zuzka je vždy usměvavá, příjemná, skromná a přátelská, má silný smysl pro spravedlnost, nemá problém pracovat v týmu, baví ji komunikovat a dozvídat se víc a víc. Je kreativní a nebojí se experimentovat.

Zuzce gratulujeme a přejeme hodně úspěchu v dalších životních etapách.