Exkurze ve firmě Ströer labs

Dvanáct nadaných žáků z 6., 7. a 8. ročníku se účastnilo exkurze v softwarové společnosti Ströer labs. Pro žáky byla v zasedací místnosti připravena krátká prezentace společnosti a poté se na dvě hodiny žáci stali součástí vývojářského týmu. Během připravené aktivity, kterou žáky provázeli zaměstnanci Ströer labs, si žáci prošli celé zázemí společnosti a měli možnost si na vlastní kůži vyzkoušet procesy vývoje softwaru na míru moderním způsobem. Žákům byly představeny jednotlivé role lidí v týmu podílející se na konečném produktu – každou roli si žáci během aktivity částečně vyzkoušeli a tím si lépe dokázali představit, jakou práci jednotlivá role vykonává.

Pro žáky to byla zcela nová unikátní zkušenost, jelikož s vývojem programů měl určitou zkušenost pouze Adam Burdík ze 7.B, který – s jistou dávkou nadsázky – dostal během setkání s programátory nabídku k zapojení se do týmu vývojářů 😉. Lídrem našeho žákovského vývojářského týmu se stan Lukáš Staněk z 8.A.

A co se žáci během setkání naučili?

„Jak důležitá je komunikace lidí v týmu – hlavní je si nic nedomýšlet a raději se několikrát doptat“.

„Kolik práce a lidí se skrývá za zdánlivě jednoduchým zpracovávaným úkolem“.

„Uplatnění v IT světě najde i netechnicky vzdělaný člověk – důležité je mít stále chuť se vzdělávat!“

Děkujeme společosti Ströer labs a hlavně našim žákům za aktivní přístup během celého setkání.

Naši školu reprezentovali žáci: Sára Tošková, Elen Schröterová, Daniel Richter, Šimon Výtisk, Antonín Trupar, Adam Burdík, Samuel Graf, Aleš Barčák, Jan Zálešák, Lukáš Staněk, Robin Šulík, Lukáš Altman