KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ: Dny otevřených dveří středních škol (prezenčně i online)

V těchto dnech probíhají na některých opavských středních školách dny otevřených dveří. Deváťáci, ale i žáci nižších ročníků, kteří už uvažují o budoucnosti, mohou se svými rodiči nebo sami navštívit hotelovku, laboratoře zemědělky v Tevě, Kolofík nebo se online podívat na zdravku.

Kolofík přivítá návštěvníky ve středu 1. prosince od 9 do 17 hodin. „Žáci uvidí školu za běžného provozu, v každé dílně se dozví to podstatné o daném oboru, budou mít možnost vyrobit si vlastní výrobek. Prohlídka bude probíhat formou jeden provázející na jednoho uchazeče a jeho rodiče,“ zve ředitel školy Josef Vondál.

Pro zájemce o chemii pořádá opavská zemědělka 1. prosince od 15 do 17 hodin Den otevřených dveří v Training centru Tevy v Opavě – Komárově. „Rádi vás provedeme v moderních laboratořích a učebnách, v nichž probíhá praxe našeho oboru Chemik operátor. Je to jediný obor v Moravskoslezském kraji a jedná se o nádherné výukové prostory, do nichž se jindy nepodíváte,“ uvádí ředitel Masarykovy střední školy zemědělské a VOŠ Opava Arnošt Klein. (odkaz na video: https://youtu.be/4jfbnRS1mTc)

Střední zdravotnická škola prezenční Den otevřených dveří z důvodu zhoršené epidemické situace zrušila, zájemcům ale nabízí 1. prosince od 15 hodin vstup online. Připojení k vysílání najdete na webových stránkách školy.

Ve čtvrtek 2. prosince od 9 do 16 hodin se ve školní restauraci Terasa na Partyzánské ulici představí učební obory hotelové školy. Budou se zdobit perníčky, ochutnávat koláčky, salámy i míchané nápoje. Své dovednosti představí pekaři, cukráři, kuchaři, číšníci, řezníci i kadeřníci. Od 14 do 17 hodin se pak v budově na Tyršově ulici představí maturitní obory Hotelnictví a Cestovní ruch.

Konzultace k volbě školy s výchovnou poradkyní si můžete domluvit telefonicky na čísle: 778 888 034.