Úspěchy našich žáků v mezinárodních soutěžích a projektech

I přes nepřízeň koronavirové situace se naši žáci aktivně zapojují do výtvarných soutěží a projektů.

Nelehká doba pandemie byla hlavním tématem mezinárodní výtvarné přehlídky „BOJ S PANDEMIÍ“. Hlavním cílem výtvarné přehlídky bylo dát impuls mladým lidem, ale i dalším umělcům, k zamyšlení nad vlnou pomoci potřebným lidem v regionech, či nad dramatickými situacemi při záchraně zdraví a životů. Přehlídku pořádala pražská společnost Worldart, pod záštitou Univerzity Karlovy a MŠMT. Na přehlídku byly vybrány z naší školy hned 3 práce a ty se také staly součástí výstavy na Karlově univerzitě v Praze. Jednalo se o grafiky našich deváťáků Báry Strojné a Roberta Hopjana a o malbu Lucie Švrčinové z 6.A. 

 I v mezinárodní soutěži v Lidicích 2021 zaznamenali naši žáci úspěch. Medaili Lidické růže získal Robert Hopjan za svou grafiku Roboti.  Medaile Lidické růže je nejvyšší ocenění, které lze v soutěži získat. Čestná uznání z minulého ročníku dorazila i pro Natali Fischerovou a Markétu Čermákovou z 8.B.

A do třetice úspěchů v mezinárodních projektech je úspěch v projektu proti totalitě Mene Tekel, který byl díky pandemické situaci přesunut až na říjen 2021. Robert Hopjan zde získal úžasné 2. místo za grafiku Naděje svobody nás drží naživu. Ceny byly předány na Novoměstské radnici v Praze.

Gratulujeme!!!