Kariérové poradenství: Pro vycházející žáky jsme připravili na listopad hned tři akce

Dva online podvečery s odborníky pro žáky i rodiče, exkurze na úřadu práce a online seminář Kam na střední. To jsou akce, které jsme připravili na listopad pro naše deváťáky a jejich rodiče. „Věřím, že dostatek informací z různých zdrojů zvýší pravděpodobnost správného rozhodnutí o střední škole. A i když už jsou mnozí deváťáci rozhodnuti, kam si podají přihlášku, dovednost pracovat s informacemi využijí na každé střední škole,“ říká výchovná poradkyně Gabriela Mathiasová.
Hned v úterý 2. a ve středu 3. listopadu se mohou žáci i rodiče připojit k online vysílání Nastartuj svou kariéru, které nahrazuje zrušený Opavský veletrh povolání. Pořad bude nabitý zkušenostmi, názory, radami a tipy několika zkušených kariérových poradkyň, dětského psychologa a kariérového poradce. V pozvánkách níže najdete aktivní proklik na podrobnosti o akci a na přihlašovací formulář. Akci organizuje MAS Opavsko, OHK Opava a ÚP ČR pobočka Opava.

V úterý 9. listopadu si deváťáci užijí druhou část programu Na vlastní pohon, první část absolvovali loni na jaře. Seminář má název Kam na střední a proběhne online.

Třetí akcí jsou exkurze na opavský úřad práce, kde se žáci dozvědí se mimo jiné informace o současných trendech na trhu práce a odnesou si domů Atlasy školství a pracovní sešity, se kterými budou dále pracovat v předmětu Výchova ke zdraví a občanství. Exkurze jsou naplánovány na čtvrtek 11. listopadu pro 9. A na čtvrtek 18. listopadu pro 9.B.