2. místo ve výtvarné soutěži Eurotopia Opava

I v letošním školním roce zaznamenali naši žáci úspěch v již tradiční opavské soutěži Eurotopia.

Samotná soutěž vyvrcholila slavnostním finále dne 15. 10. 2019 v kostele Svatého Václava v Opavě.

Práce Nely Stonišové z 6. B získala krásné druhé místo v kategorii výtvarných prací, porotu, zřejmě zaujal příběh doprovázející její práci.

Název práce: Noční procházky, autor Nela Stonišová

Doprovodný text: Když nám paní učitelka řekla téma soutěže, byla moje volba jednoduchá. Hned  se mi vybavily noční procházky městem. O prázdninách jsme s maminkou chodily pečovat o  naši babičku ve městě, byla totiž nemocná. Mě se hrozně líbilo vracet se večer domů krásně nasvíceným městem.

Další práce, které nás reprezentovaly:

Název práce: Půlnoční zpěv

Už jste někdy slyšeli zpívat slavíka? Je to nádhera, o půlnoci či v pozdních nočních hodinách, když všichni spí, slyšet nádherný  ptačí zpěv. S rodiči někdy podnikneme takovouto netradiční noční procházku, slyšíme slavíka, vidíme ozářené město, v listí slyšíme lezení brouků a nad hlavami nám krouží sovy a poletují noční motýli – to vše mám rád pod noční oblohou.

Jméno autora: Robert Hopjan

Název práce: Noční let

Pod noční oblohou můžeme často vidět siluetu letící sovy. Sovy jsou noční živočichové, kteří takřka neslyšně létají. Mám ráda sovy, je důležité sovy chránit, proto jsem vytvořila obrázek znázorňující její lov.

Jméno autora: Martina Wágnerová

Název práce: Měsíční záře

Já i moji rodiče máme rádi noční oblohu. S rodiči chodím pozorovat hvězdy, někdy taťka vezme i velký hvězdářský dalekohled. Mám ráda, když jsme všichni pohromadě, neřešíme žádné problémy a jen posloucháme houkání sovy a obdivujeme krásu měsíční záře a hvězdy.

Jméno autora: Renata Czernínová

Gratulujeme!!!