Předškoláčkům se na ZŠ Šrámkova líbilo

Během uplynulých týdnů připravili naši učitelé a žáci tři krásná zážitková odpoledne plná sportu, bádání i dobrodružství pro opavské předškoláčky. Ti si mohli se svými rodiči nejen přijít zacvičit, zadovádět v tělocvičně a naučit se něco z gymnastiky (která je mimochodem na naší škole pěstována na vysoké sportovní úrovni!), ale při druhém setkání dokonce natrénovat střelbu na cíl či si zahrát adrenalinovou bitvu 3 na 3. Tatínkové a maminky se také mohli přesvědčit, že taková Nerf-liga dokáže přirozeně a dobrovolně zvednout dítka od televizí, tabletů a mobilů, a dokonce rozhýbe i mnohé mladistvé a dospělé. Že na ní není nic násilného, naopak rozvíjí strategické uvažování, rychlé rozhodování a smysl pro fair-play.

Třetí odpoledne pak bylo zcela v odlišném ladění. Na ZŠ Šrámkova se totiž nejen hodně sportuje, ale zejména výuka je u nás kvalitní a poutavá!
Chemická laboratoř se zaplnila malými badateli, kteří mohli pod mikroskopy a lupami pozorovat hmyz, sledovat se zatajeným dechem simulovaný výbuch sopky a další pokusy či si ve vedlejší místnosti vyzkoušet pod vedením našich nadaných osmáků, jak se tiskne na 3D tiskárně.

Hlavně jsme se ale všichni dobře bavili a získali taky nové kamarády.

A my se na vás, milí předškoláčci, již budeme těšit v dubnu u zápisu!