„Buchové“ získali stříbro v soutěži „Bricks Game“

Ve středu 4. října 2023 se naše týmy účastnily soutěží „Bricks Game“ a „Bridge Builder Game“ na půdě Střední průmyslové školy stavební v Opavě.

Velmi úspěšné dopoledne zažili všichni naši reprezentanti. 

V soutěži „Bricks Game jsme postavili dvě družstva. Tým „Buchové“, ve složení Zuzana Švrčinová, Monika Hloušková, Ema Nováková a Jan Zálešák, si vylepšili loňské umístění a z letošního ročníku si odnesli vynikající dort za 2.místo! V týmu „Toníci“ soutěžili Antonín Trupar, Adam Bielik, Lucie Švrčinová a Bára Solnická a s jejich stavbou se umístili na krásné 6. pozici z celkem 25 soutěžících týmů!

Úkolem čtyřčlenných týmů bylo postavit z kostek Cheva stavbu na téma “Addams Family House”. 

V soutěži „Bridge Builder Game“ v silné konkurenci 20 týmů se naši kluci z týmu „City Life“, ve složení Adam Burdík, Samuel Graf, Adam Švédík a Aleš Barčák, umístili na vynikajícím 5. místě. Jejich úkolem bylo postavit most z dřevěných špejlí, který snese největší zatížení.

Nejen parádní reprezentace našich žáků, kteří prokázali týmovou spolupráci a kreativitu, nás těší i fakt, že v organizačním týmu soutěže se pravidelně objevuje také náš absolvent.

Výsledkové listiny naleznete na webu SPŠ Stavební: https://www.spsopava.cz/zaci-zs-u-nas-soutezili-o-nejlepsi-stavbu-a-nejpevnejsi-most/

Polytechnické soutěže nás baví. Letošní úspěšné představení navázalo na minulé roky, kdy naše týmy získaly také druhá místa: v roce 2019 družstvo Nerves (https://skola-opava.cz/2019/01/30/uspech-v-soutezi-bricks-game/) a 2022 tým Klikaři (https://skola-opava.cz/2022/10/25/stribro-brali-nasi-klikari/).

Všem našim žákům GRATULUJEME!

Mgr. Jiří Hromada