KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ: Na Kolofíku si žáci vyzkoušeli frézku i virtuální svařování

Většina našich vycházejících žáků je již rozhodnutá, na jaké střední škole bude pokračovat v dalším vzdělávání. Žáci nahlásili vybrané střední školy a obory třídním učitelům nebo výchovné poradkyni a přihlášky s potvrzenými známkami dostanou spolu s výpisem vysvědčení a zápisovým lístkem v úterý 31. ledna.

Někteří si definitivně vybrali svůj obor tuto sobotu 21. ledna při návštěvě Dne otevřených dveří na Kolofíku. „Akce byla perfektně zorganizovaná, prohlédli jsme si dílny, učitelé nám vše vysvětlili, dokonce jsme si mohli některé věci vyzkoušet. Já jsem si vyzkoušel virtuální svařování,“ uvedl jeden z deváťáků, který Kolofík navštívil spolu s rodiči a výchovnou poradkyní hned dopoledne.

Kdo ještě není stoprocentně rozhodnut o škole či oboru, může přemýšlet a sbírat informace i v průběhu února. Ve čtvrtek 9. února pořádá Den otevřených dveří opavská hotelovka. Od 9 do 16 hodin se v restauraci Terasa představí obory cukrář, pekař, výrobce potravin, řezník – uzenář, kuchař – číšník, kadeřník a prodavač.

Přihlášky na střední školy musí být podány do 1. března.

Foto ze Dne otevřených dveří na Kolofíku: zkouška virtuálního svařování a výrobky žáků 1. ročníku