Poděkování naší žákyni Kristýně Machové

Vážená paní ředitelko, 

Vážená paní výchovná poradkyně,

obracím se na Vás s prosbou o poděkování a pochvalu pro žákyni Vaši školy – třída 7.B. Kristýnu Machovou. 

Jsem občankou města Opavy a bydlím v bezbariérovém bytě na ulici Hálkova 13, jelikož jsem imobilní – chodím špatně o berlích, chodítku případně na vozíku.  V sobotu dne 17.12.2022 jsem se před domem, kde bydlím, snažila odstranit sníh z mého osobního vozidla. Po chodníku šla dvě děvčátka. Jedna z nich ke mne přistoupila a zeptala se, zda mi mohou nějak pomoci. Byly tak hodné, že mi auto celé ometly a pomohly odnést věci do bytu. Bylo to velmi dojemné. Je úžasné, že v dnešní hektické době se najdou, ještě takové skvělé děti, které nezištně a ochotně jsou schopny pomoci. To, že reagovaly na to, že jsem o berlích a jsem bezradná ve vysokém sněhu, mne opravdu dojalo. 

Pokud to bude jen trochu možné, pochvalte je před ostatními žáky, je to důležité, protože mohou být vzorem pro mnoho dalších. Zaslouží si to. Opravdu.

Děkuji Vaší škole, že vychováváte takové úžasné malé lidičky. Jelikož nemám adresu ani kontakt na rodiče, tak jim prosím tlumočte mé poděkování, že i oni svou dceru vychovávají k empatii.

Děkuji za pochopení.




Hezký den.

Hana Říčná
Hálkova 13, 747 05 Opava