Stříbro brali naši Klikaři!

Vynikajících výsledků dosáhli naši žáci v technické soutěži „Bridge Builder Game“ a „Bricks Game“ v konkurenci 18 základních škol. Stavařskou soutěž pořádala 18. října 2022 Střední průmyslová škola stavební, Opava.

V soutěži „Bridge Builder Game“ jsme měli dva týmy, jejichž úkolem bylo postavit co nejlehčí most ze špejlí, který snese co největší zatížení. V konkurenci 20 čtyřčlenných týmů se, po výborné přípravě, náš tým „Klikaři“ ve složení: Jan Kramář, Jan Lindovský, Jakub Pilch a Pavel Selingr, umístil na vynikající druhé pozici! Zkušenosti do příštího ročníku přišli sbírat kluci z našeho druhého týmu „Šrámkova“ ve složení: Lukáš Altman, Simon Kulička, Patrik Vlček a Petr Weimann.

Spokojení po svém stavařském výkonu v soutěži „Bricks Game“ rozhodně mohli být žáci našeho týmu „Buchové“ ve složení: Monika Hloušková, Ema Nováková, Robin Šulík a Zuzana Švrčinová. Úkolem čtyřčlenných týmů bylo postavit z kostek Cheva co nejpěknější kostel. V silné konkurenci 25 týmů se naši „Buchové“ umístili na krásném devátém místě.

Všem našim žákům GRATULUJEME!

Mgr. Jiří Hromada

Zdroj a výsledky: https://www.spsopava.cz/usporadali-jsme-dalsi-rocnik-stavarskych-soutezi-pro-zs/