Fitness soustředění

FITNESS SOUSTŘEDĚNÍ proběhlo v Areálu dobré pohody v Žimrovicích, kde chlapci a děvčata naší školy ve spolupráci s Centrem sokolské sportovní všestrannosti Sokola Opava spolu prožili tři sportovní dny.

Všichni se zapojili do prvního společného nácviku připravované sletové skladby pro starší žactvo pod názvem FITNESS. Tři dny plné sportu jsme si užili. Dvě skupiny se střídaly při nácviku skladby a sportovních hrách na hřišti. Všichni se podíleli na tvorbě choreografie, kterou autorka Daniela Kurečková připravila. Třináct chlapců a třináct děvčat společně tvořilo jednotlivé části skladby, cvičenci si sami řekli, co se jim cvičí dobře, co chtějí změnit nebo přidat. Druhý den už jsme si natočili první podobu připravované skladby a ještě lépe jsme se cítili v novém fitness oblečení, které nám autorka pro nácvik připravila. Cvičení s víceúčelovými bradly není zas tak jednoduché, vyžaduje kondiční trénink a obratnost, ale je to zábava. Každý se těší, jak se během nácviku zdokonalí. Děvčata se při tanci také dobře bavila a když se při společném cvičení všichni sešli u videozáznamu skladby, o smích nebyla nouze.

Autorka: Všem dětem patří velký dík za elán a spolupráci při nácviku. Vytrvalost a ochota neustále opakovat a měnit jednotlivé nacvičované části byla obdivuhodná. Za tři dny byla skladba na světě a myslím, že se můžeme být spokojeni. Věřím, že osloví mnoho kamarádů a při sletu se setkáme s nadšenci Fitness skladby.

A co říkají cvičenci?

Tomáš, 11 let: Na pobytu se mi hodně líbilo, nadřel jsem se, byla sranda a celkově se mi to líbilo.

Honza, 12 let: Pobyt se mi líbil. Hodně se cvičilo a taky jsme se bavili. Dobře vařili a mají hezké ubytování.

NIkol, 14 let: Fitness soustředění se mi velice líbilo. Bylo to velice namáhavé a spoustu věcí jsem nečekala, ale vše jsme nakonec zvládli a rozhodně příště pojedu zase.

David, 14 let: Na tomto fitness pobytu se mi moc líbilo, bylo tu fajn, sranda. Spoustu věcí nám nešlo, ale v průběhu jsme se to naučili. Měli tu dobré jídlo.

D. Kurečková a V. Feilhauerová