Němčináři ze Šrámkovy jedou!

Kdo si hraje, nevyhraje, kdo nic nezkusí, nic nezíská. Tímto jsme se s deváťáky řídili, když jsme se rozhodli přihlásit do soutěže vyhlášené Spolkem germanistů a učitelů němčiny (SGUN). Zadání bylo vymyslet originální deskovou kartičkovou hru, která bude přínosem v hodinách německého jazyka, zajímavá, zkrátka ta nej!

Němčináři z naší školy dali hlavy dohromady a společně vytvořili herně i graficky povedenou hru. Hrací deska představuje obrys Německa včetně rozdělení na jednotlivé spolkové země s vyznačením zajímavých míst. Hrací pole je silnice, po které jedou různobarevné autobusy, vyrobené moderním 3D tiskem přímo na naší škole. Ke hře patří i kartičky s otázkami. Otázky jsou jednoduché i záludné, zeměpisné, gramatické i oddechové. Sepsali jsme pravidla, hru poslali a těšili se na výsledky soutěže.

Porotu tvořili nejen učitelé němčiny, ale také více než 300 žáků z různých škol, kteří jednotlivé hry testovali. Konkurence byla veliká, soutěžilo 120 her nejrůznějších úrovní, kvalit i zpracování.

Naše hra „Hast du Lust, fahr mit Bus!“ oslovila jak hodnotící žáky, tak učitele, a ti nám shodně udělili speciální cenu za originální provedení!

Toto ocenění je pro naše němčináře úspěchem a hnacím motorem k dalším aktivitám nejen v cizím jazyce.