REPUBLIKOVÉ FINÁLE Česko se hýbe – Praha

Zlato a bronz přivezly děti naší školy z Republikového finále soutěže Česko se hýbe z Prahy. Den dětí si 40 žáků naší školy užilo na výletě a soutěži v Praze.
Ranním vlakem ve 4 hodiny jsme vycestovali do hlavního města, kde se konalo postupové kolo v pohybových skladbách. Z ostravského finále vybojovaly postup všechny 4 skladby.

Děti z 1. B soutěžily s choreografií O Honzovi a Barušce a všemi rozhodčími byly hodnoceny jako nejlepší. A tak první rok ve škole děti kromě toho, že se naučily číst, psát a počítat, získaly 3 x zlaté medaile ze soutěží v pohybových skladbách.

Mouchy – to je název choreografie pro děvčata z 2. – 4. tříd, která se scházejí na trénink 2 x týdně. Při svém cvičení ukázaly holky prvky gymnastiky, aerobiku a tance a 7. místo bylo v silně obsazené kategorii dobrým výsledkem.

Pradleny ze 6. A s kamarádkami ze 4. tříd se radovaly z bronzových medailí. Holky ukázaly dávku profesionality, kdy těsně před závodem dokázaly změnit choreografii na jiný počet cvičících a bez zkoušky zařadily nové prvky a tak nikdo nepoznal, že jim vypadla nemocná závodnice. Skladbu zdobily taneční prvky s valchami, závoji, pračkou, ale také různé variace přemetů a salt.

Do kategorie Tanec jsme zařadili choreografii Láska a závist, která získala v konkurenci 20 skladeb 7. místo. Těsně před ukončením závěrečného ceremoniálu byla tato skladba vylosována a získává poukaz na nákup zboží z firmy Jipast.

Po obědě a procházce Prahou nás čekala opět cesta rychlíkem domů. Všechno dobře dopadlo.

D. Kurečková