Děti z MŠ Šrámkova u nás

Vážení rodiče, žáci, přátelé školy,

práce na odstraňování povodňových škod ve školách stále pokračují, zatopené místnosti se dočišťují, dezinfikují, vysušují a ještě mnoho měsíců zde nebude moci probíhat výuka. Podobné obtíže výrazně postihly i přilehlou mateřskou školu. Ve spolupráci se ZŠ Nový svět a Zařízením školního stravování Opava jsme dokázali dětem z mateřské školy Šrámkova poskytnout útočiště, zajistit bezpečí, stravu a snad i pohodlí. Od pondělí 15. října spolu s námi obývají prostrory ve „žlutém“ pavilonu. Je jasné, že rodiče a děti ze školek mají trošičku odlišné potřeby než naši školáci, proto jsme se snažili zajistit organizačně i technicky některé nejnaléhavější potřeby našich nejmenších hostů.

  • Děti z MŠ přicházejí vchodem z atria (nebude se používat hlavní vchod školy). Vchod je jasně označen šipkami.
  • Každé dítě má ve žlutém pavilonu svou přihrádku, kde si odloží své osobní věci.
  • Třídy ve žlutém pavilonu v 1. patře jsou vyhrazena pouze pro děti MŠ, jsou tedy bezpečně oddělené od základní školy.
  • Děti mají vyhrazené místnosti pro svůj odpočinek po obědě.
  • Obědy a svačiny probíhají ve školní jídelně, kde mají vyhrazený svůj čas. Stravování zůstává beze změny, vše zařizuje paní vedoucí kuchyně.
  • Pro děti je připraveno dostatek hraček i vzdělávacích pomůcek, venkovní aktivity a denní režim zůstanou stejné, jak jsou děti zvyklé, vše zajišťují učitelky MŠ.

Jsme si jisti, že toto nové dobrodružství bude pro děti i žáky zajímavou zkušeností, vynasnažíme se rodičům i dětem prožít tyto změny v co největším klidu a pohodě.

Děkuji všem zaměstnancům školy, že ačkoliv jsme se před třemi týdny úspěšně vypořádali z nejhorších následků velké povodně a dokázali zajistit výuku v „nových“ prostorech, tak přijali novou situaci a znovu zvládli vše rychle přestěhovat, z již tak improvazovaných prostor, a kvalitně zajistit od pondělí výuku! Čeká nás ještě mnoho náročných měsíců, ale společně to všechno zvládneme!

Děkuji všem za trpělivost a porozumění.

Mgr. Jiří Hromada,
ředitel školy