VRACÍME ŽÁKY DO ŠKOLY!

Vážení rodiče, žáci, zaměstnanci a přátelé školy,

škody po povodních jsou nezměrné … Jsem moc rád, že se nám podařilo mnoho věcí, vybavení, zařízení před vodou zachránit i díky včasnému varování, informování, zpřesňování předpovědí, ale hlavně díky rychlé reakce a práce učitelů, žáků, vychovatelů, zaměstnanců školy. Vystěhovali jsme vše, co jsme mohli, na co byl čas a síly. Pomohli jsme z městské knihovny Petra Bezruče zachránit také tisíce knih, které vystěhovali do našich školních prostor.

Voda je pryč …

Ve škole se nám za neuvěřitených 5 dní podařilo vyčistit a zabezpečit hlavní vstup, šatny. Dnes se podařilo spustit elektřinu a dokonce svítíme i v zaplaveném přízemí! Nejdůležitější se podařilo, VRACÍME ŽÁKY DO ŠKOLY!

Čeká nás ještě strašná spousta práce … Zajistili jsme oddělení čísté a zaplavené části (tzv. „no go zone)“, ve které budou probíhat usilovné čistící a vysoušecí práce. Důležitým úkolem bude také rychlé spuštění datové komunikace, serverovna byla sice zaplavena, ale to hlavní jsme zachránili a jako „ajťák“ to vidím nadějně!

Velice si vážím jakékoli pomoci úplně všech, velký respekt před zaměstnanci školy, dobrovolníky, hasiči, vojáky, organizačními týmy, všem dalším…, kteří přispěli k neuvěřitelně rychlé obnově a otevření školy.

Vážím si také nabídek vaší pomoci pro budoucí obnovu chodu školy, až se povede zaplavené místnosti zpřístupnit. Jsem si zcela jist, že nabídek využijeme a po trochu zklidnění situace začneme odpovídat. Jdeme krůček po krůčku, ale ten obrovský skok jsme již, i díky vám, udělali! V pondělí 23. 9. 2024 otevíráme!

Jistě, nebude to takové, jako před zaplavením, ale zvládneme výuku, družinu, kroužky!

Mnohokrát děkuji a děkovat ještě budu!

Přeji vám i nám ještě mnoho sil a vytrvání,

držte nám palce!

S úctou a respektem,

Mgr. Jiří Hromada,
ředitel školy