Odvážlivci přespali na hradě Sovinec!

Vybraní žáci letošní 8.A a 9.A už několikátým rokem chodí do kroužku Angličtina hrou.
Každou středu odpoledne zábavnou formou procvičují angličtinu, rozšiřují svou slovní zásobu, ale také poznávají kulturu nejen České republiky.

V loňském roce jsme se zapojili do dvouletého eTwinningového projektu Legends and Tales across Europe. V tomto projektu žáci společně s žáky z Turecka, Španělska a Rumuska poznávají podobnosti a rozdílnosti jednotlivých kultur, zkoumají pověsti a legendy jednotlivých zemí, typické nadpřirozené bytosti i legendy a pověsti vybraných míst v okolí. Poslední půl rok se věnujeme hradu Sovinec. Zjistili jsme si co nejvíce informací o tomto místě, seznámili se s pověstí o černé paní, ohnivém jezdci i soví princezně.

Vyvrcholením projektu byla exkurze na hrad Sovinec. Žádnou nadpřirozenou bytost jsme (naštěstí) nepotkali, přesto si žáci dvoudenní exkurzi užili. Výšlap z Újezdu u Uničova nám sice dal trochu zabrat, ale výhledy na hrad cestou stály za to. Na hradě jsme absolvovali prohlídku vnitřního i vnějšího okruhu, podívali jsme se do podzemní chodby, průvodci nás seznámili s historií hradu i dalšími pověstmi a dokonce jsme na hradě mohli i přenocovat.