Pozvánka na vyhodnocení soutěže VZDUCH PRO ŽIVOT 2 ‼

Základní škola Opava, Šrámkova 4, příspěvková organizace Vás zve na slavnostní vyhodnocení a předání cen v celostátní environmentální výtvarné, literární a sportovní soutěži Vzduch pro život II. Akce proběhne dne 2. 6. 2023 v OC Breda & Weinstein v Opavě od 9:00 do 13:00 hodin. Na co se můžete těšit? Tvořivé a vzdělávací workshopy si pro Vás připraví Středisko volného času v Opavě a také opavské mateřské a základní školy (ZŠ Kylešovice, MŠ Heydukova, ZŠ pro tělesně postižené, ZŠ Eduarda  Beneše a Církevní základní škola sv. Ludmily), s ochranou ptactva Vás seznámí pracovníci ze Záchranné stanice Bartošovice, taneční a hudební vystoupení si připraví žáci Základní umělecké školy Drahomíra Malovaného z Krnova a žáci ze ZŠ Šrámkova, o znečištění ovzduší Vás poučí studenti Slezského gymnázia v Opavě. Sporovní část akce s názvem Tanec jako vítr aneb gymnastická show proběhne v čase od 18:30 do 19:30 hod. Ve sportovní hale Mařádkova 15, v Opavě. Celá akce se uskuteční z prostředků finanční dotace Moravskoslezského kraje. Slavnostně bude také otevřena výstava vzniklých výtvarných a literárních prací, která v OC potrvá až do konce letních prázdnin. Těšíme se na Vaši účast!

Základní škola Opava, Šrámkova, příspěvková organizace vyhlašuje celostátní výtvarnou, literární a sportovní soutěž VZDUCH PRO ŽIVOT 2.

Naše škola v letošní školním roce pořádá celostátní soutěž s názvem Vzduch pro život 2. Pro propagaci soutěže žáci v hodinách výtvarné výchovy vytvořili řadu návrhů na plakáty a pozvánky k účasti v soutěži. Do tvorby se zapojili všichni žáci naší školy.

Ekotým, říjen 2022

Máme zájem o co největší zapojení všech typů škol do naší soutěže, proto tým koordinátorů soutěže rozeslal během podzimu pozvánky k soutěži do všech krajů naší republiky, a dokonce i do třiceti škol v Polsku a na Slovensku. O pomoc s propagací soutěže jsme požádali i jednotlivé krajské úřady.

Soutěž byla prezentována na setkání koordinátorů EVVO dne 1. 2. 2023 v Opavě a propagována na Setkání koordinátorů EVVO v Ostravě dne 25. 1. 2023, kde hlavně zazněla výzva ke spolupráci na našem workshopu. Již máme přihlášeno pět škol a organizací, které se do našeho workshopu aktivně zapojí.

Ekotým 2. 2. 2023